Home » Våra resor

Våra resor

MACKEN – Lorensbergsteatern

Kvällstur • Avresa 18 maj • Pris 875:- macken-800x

Få artister har haft förmågan att kunna roa en så bred publik som den särdeles lyckade kombinationen med Galenskaparna och After Shave gjort under mer än tre decennier. Med sång och musik, sketcher och parodier har man framfört sina kritikerrosade föreställningar, och dessutom hunnit med att uppträda på bioduken. I denna ”specialföreställning” får vi vara med om en av deras allra mest roande och underhållande succéer – Macken, som under sin tid som TV-serie fångade nästan halva Sveriges befolkning framför TV-apparaterna vissa avsnitt. Nu spelas den live på 100-årsfirande Lorensbergsteatern och sällan har bröderna Eriksson & Co visat upp en bättre form än nu. Välkommen med på ett skrattkittlande besök på ”Macken”.

Utgår från Tjörn/Orust via Kungälv – Stenungsund


 

LA BOHÈME – Den Norske Opera, Oslo

1 dag • Avresa 27 maj • Pris 1.175:- 

När Stefan Herheims tolkning av den kända operan La Boheme sattes upp förra gången i Oslo – år 2012 – fick den blickarna i den internationella operavärlden att vändas mot den norska huvudstaden. La Bohème är historien om en grupp unga studenter i Paris som tacklar resan genom livets och världens problem med hjälp av att försköna det hela genom att drömma sig in i poesins drömvärld och skjuta undan livets sorg och smärta till med sjukdom och elände. I denna opera får vi med sången och musikens hjälp följa med i alla dess skede.

Av världens många operahus har Den Norske Opera korats som ett av de mest speciella; Denna vita marmor- byggnad som är utformad som en sluttande skidbacke rakt ut i vattnet och vars hela tak utgör en publiktill-gänglig utsiktsplatå. Därtill en insida där den stora hästskoformade konsertsalen, rymmande 1.358 personer och beklädd av ek och textil bjuder sina besökare på en akustik som är vida berömd. Till akustiken hör även den 7 meter i diameter och 8,5 ton tunga ljuskronan med 8.000 ljusdioder och 5.800 kristaller – Nordens största i sitt slag. Operahuset är som en liten värld för sig och på en av dess restauranger, Sanguine Brasserie äter vi vår lunch. Välkommen med på en musikalisk resa där både sång, musik och Operahus ger oss en minnesrik upplevelse.

I resan ingår: Bussresa, lunch exkl. dryck på Restaurang Sanguine Brasserie, operabiljett på parkett mittfält.

Utgår från Göteborg via Kungälv – Stenungsund – Tjörn/Orust – Uddevalla – Bohuslän 


 

LOFOTEN  – Till midnattsolens rike med buss, flyg och Hurtigruten

5 dagar • Avresa 25 maj • Pris 8.250:-Reine-i-Lofoten500x300

Få namn har sådan tyngd och klang som just ögruppen Lofoten. Hit upp till våra nordligaste breddgrader når många av våra tankar och reseönskningar, och hit vallfärdar också många av de turister som besöker vårt västra grannland. Och Lofoten är verkligen äkta: Här möts man i verkligheten av de vyer och naturupplevelser som många av oss sett på bild och i dröm. Denna unika och enastående natur med majestätiska fjälltoppar som tycks resa sig ur den blå och klara Atlanten, dessa idylliska fiskelägen och en natur som växlar mellan lummighet och dramatisk karghet. Och allting äkta – I Lofoten har turismen satt väldigt få spår och det är mycket av det som gör en resa hit till en stor och speciellt minnevärd upplevelse för besökaren – dessutom genom sitt läge vid golfströmmen råder här ett behagligt klimat.

Vi på Nordia Resor har producerat resor till Norge i över tre decennier, och erbjuder på denna resa en färd norrut genom Norge där man på relativt kort tid får uppleva mycket; Trondheim, Polcirkeln, Saltfjellet, Vesterålen, båtresa med Hurtigruten genom Raft-sundet och Trollfjordens världsberömda vyer, Svolvær, Å, Henningsvær m.m. Detta genom en kombination med bussresa norrut och flygresa söderut i en tid när Norge är som allra vackrast med en praktfull symfoni av naturens färger med nyutsprungen grönska, snöklädda fjälltoppar, behagligt klimat – och Midnattssol.

 

Dag 1 • Torsdag • Hemorten-Trondheim

Avresa på morgonen genom Bohuslän och över Svinsundsbron in i Norge. Vi kör genom Östfolds bördiga landskap till Oslo och vidare norrut på nybyggda motorvägar. Vid Elverum svänger vi så in i den långsträckta Österdalen som vi de närmaste timmarna skall följa norrut samtidigt som vi ser fjällvärlden resa sig alltmer runt oss. På sen eftermiddag når vi så dagens slutmål Trondheim som är Norges tredje största stad, beläget längst in i Trondheimsfjorden, grundad av Olav Tryggvasson redan 997 och landets huvudstad fram till 1217, Idag en modern stor- och studentstad med historiska anor. Här väntar oss en lokalguide som under en timma tar oss med på en tur i sin fina stad till t.ex. Nidarosdomen (utsidan) och utsiktspunkten Byåsen innan vi checkar in på centralt belägna och högklassiga Scandic Nidelven Hotel som är delvis uppbyggt på pålar i älven med samma namn. Middag på hotellet och kanske en liten kvällspromenad i stadens gamla delar.

Dag 2 • Fredag • Trondheim-Fauske

Under flera år har hotellets frukost fått pris som landets bästa och efter att ha avnjutit den så förstår man nog varför. Mätta och belåtna fortsätter vi med vår buss upptäcktsfärden mot norr, säkerligen för flera av oss mot nya okända mål. Vi kör på fina vägar genom Tröndelags vackert böljande skiftande bygder och passerar Steinkjer och Grong innan vi gör ett uppehåll i Mosjöen med dess historiska Sjögata där vi helt plötsligt befinner oss tillbaks på 1800-talet. Via Mo i Rana följer vi den svenska Lapplandsgränsen upp på Saltfjellet och det är dags att göra vår verkliga entré till Nord genom att vi passerar Polcirkeln där vi även gör dagens sista bensträckare. En kort bit återstår av dagens etapp till Fauske, där vi skall bo på Scandic Fauske Hotel som är beläget längst in i Saltfjorden. Middag på hotellet och nu börjar vi på allvar märka av att vi står i begrepp att snart passera gränsen till Midnattssolens rike. – en liten annorlunda upplevelse och känsla.

Dag 3 • Lördag • Fauske – Vesterålen/Hurtigruten – Svolvær

Frukost på hotellet och vidare färd mot norr. Idag växer fjällen upp ur havet alltmer omkring oss och när vi passerat Hamaröy kommer vi att få den första praktfulla utsikten ut över Vestfjorden och vårt mål – Lofoten.

Från fastlandet skall vi nu ta färjan över från Bognes till Lödingen (1 tim) och vi befinner oss nu i Ofoten och Vesterålens stora övärld, där vi via Sortland följer kusten ut till Stokmarknes. Här skall vi stiga ombord på Hurtigrutens M/S Nordlys som skall föra oss genom det smala Raftsundet och den trånga och världsberömda Trollfjorden sista biten till Lofotens centralort Svolvær. Här möter oss bussen på kajen för att köra de sista hundra meterna till vårt hem för två nätter framåt, Scandic Hotel Svolvær. Hotellet är nästan helt nybyggt och ligger alldeles vid strandkanten – vissa rum har t.o.m. ”fiskehål” i golvet. Middag på hotellet.

Dag 4 • Söndag • Utflykt på Lofoten till Å

Efter frukosten på hotellet möter oss vår lokalguide som skall följa med oss på en heldagstur ända ut till Lofotens spets vid ”fiskevaeret” Å. Dagen bjuder på magnifika vyer av skiftande slag, och vi får ta del av denna så speciella ögrupps natur, kultur och vardagsliv, samt lite av vikingatidens spår på Borg Vikinga-museum. Idag ingår en lunch som vi äter på en typisk ”Lofot-restaurang”. Om tiden tillåter gör vi även en avstickare ner till Nusfjord – ett av de äldsta och mest genuina fiskelägena på Lofoten. Åter till Svolvær i lagom tid för lite vila och middag på hotellet..

Dag 5 • Måndag • Svolvær – Hemorten

Frukost på hotellet och utflykt till ett av Lofotens mest avbildade och fotograferade ”Fiskevær” Henningsvær där vi skall besöka Galleri Lofoten som ger oss en lite annorlunda vinkling av ögruppen genom konst, bild och film. Det blir så dags att lämna Lofoten för denna gång, och vi kör med vår buss österut över Raftsunds-bron och Ofoten mot Harstad och flygplatsen på Evenes. Här stiger vi ombord på Norwegians flight som avgår kl 15.45 till Oslo, flygtid 1 tim 45 min. Vid klart väder bjuder denna flygtur på en fantastisk synupplevelse över den norska fjällvärlden. På Oslo / Gardermoen väntar vår buss och vid 22-tiden är vi åter hemma igen, med oförglömliga vyer i bagaget som vi införskaffat oss i vårt vackra grannland på bara några få dagars bortovaro. 

I priset ingår
Bussresa i helturistbuss, färjor, flyg, båtesa med Hurtigruten, lokalguider, entré till Borg Vikingamuseum, inkvartering i dubbelrum m. dusch/WC, halvpension fr.o.m. middag dag 1 t.o.m. frukost dag 5, lunch dag 4, måltidsdryck (1 läsk alt vtn alt. öl el glas vin samt kaffe) till middagar och alkoholfri dryck till lunchen dag 4

Enkelrumstillägg
1.800:-

Avreseorter
Resan utgår från Göteborg via Kungälv – Stenungsund – Tjörn/Orust – Uddevalla – Bohuslän

 


TYSKLAND – Shoppingresa Burg 

Dagstur • Resdag 17 juni (avresa kvällen 16/6) • Pris 700:- 

Tysk lågprisshopping är både prisvärd och trevlig! Vårt mål för denna resa är staden Burg, som på senare år blivit ett ”mekka” för oss skandinaver. Här skall vi lågprisshoppa i den stora butiken Fleggaard. Vi avreser på kvällen och kör på bekväma motorvägar samt via Öresundsbron och Scandlines färja Rødby-Puttgarden (45 min) till Tyskland. Redan vid 03.00-tiden är vi framme i Burg, vilket är en lagom tid för att slippa köer och att i lugn och ro göra våra inköp. Efter några timmar här vänder vi så åter hemåt och kör samma färdväg som på nedresan, och är åter hemma på eftermiddagen.

Utgår från Tjörn via Stenungsund – Göteborg – Kungsbacka – Varberg

 

BOKNING: 0304-67 72 22, 031-12 30 10