Home » Våra resor

Våra resor

Tyskland – Shoppingresa Burg

Dagstur • Avresa 17/11 (kvällen 16/11) • Pris 750 kr

Tysk lågprisshopping är både prisvärd och trevlig! Vårt mål för denna resa är staden Burg, som på senare år blivit ett ”mekka” för oss skandinaver. Här skall vi lågprisshoppa i den stora butiken Fleggaard. Vi avreser på kvällen och kör på bekväma motorvägar samt via Öresundsbron och Scandlines färja Rødby-Puttgarden (45 min) till Tyskland. Redan vid 03.00-tiden är vi framme i Burg, vilket är en lagom tid för att slippa köer och att i lugn och ro göra våra inköp. Efter några timmar här vänder vi åter hemåt och kör samma färdväg som på nedresan, och är åter hemma på eftermiddagen.

Utgår från Tjörn via Stenungsund – Göteborg – Kungsbacka – Varberg

 


Ullared

Dagstur • Avresa 24/11 • Pris 200 kr

Shopping på GeKås och intilliggande fyndbutiker i Ullared. Priserna här är faktiskt så låga att det lönar sig att åka hit för att shoppa det mesta – kanske allra mest nu när man skall se över kollektionen inför höst och vinter. På denna resa får vi ca 5 tim shoppingtid, och åker så tidigt på morgonen att vi undviker den värsta rusningen.

Utgår från Tjörn via Stenungsund – Kungälv – Göteborg

 


TYROLEN – Oberammergau

8 dagar • Avresa 2020 • Datum och pris meddelas senare
Anmäl Ert intresse redan nu utan förbindelse, begränsad tillgång på biljetter 

TYROLEN – ett resmål som i långa tider lockat åt sig människor från när och fjärran. Och undra på det; Här finns en gemytlighet och gästvänlighet i de små byarna som ligger vackert i dalgångarna, som gör att man känner sig som hemma. Landskapet är grönt och fjälltopparna vita – ja vyerna är ibland nästan overkligt vack-ra. Här kan man verkligen påstå att uttrycket ”vackert som ett vykort” kommer till sin rätt. På denna resa bor vi 4 nätter på ett modernt typiskt Gasthaus i Zillertal – en av Tyrolens vackraste dalgångar, och härifrån gör vi sedan våra utflykter, bl.a. för de som så önskar till det världsberömda Passionsspelet i OBERAMMERGAU. Detta är ett av Europas största evenemang som bara återkommer vart 10:e år, och nu är det snart dags igen:

Historien om detta spel började på medeltiden då pesten härjade i Europa. På sensommaren 1633 hade den-na även spridit sig till Oberammergau. Över 20% av befolkningen avled, och för att komma ur denna förban-nelse bestämde sig de styrande för att tillkalla de högre makterna. Man lovade Gud att om han skonade byn från vidare lidanden skulle man till hans ära uppföra ett Passionsspel vart 10:e år. Efter den dagen förskona-des Oberammergau från pesten. Spelet är en fascinerande upplevelse där hela befolkningen i denna Bayer-ska träsnidarort på något sätt deltager. Spelet uppförs under eftermiddag och kväll mid 3 tim middagspaus.

 

Anmäl Ert intresse redan nu utan förbindelse, begränsad tillgång på biljetter.
Grupper som önskar en egen resa med annan uppläggning offereras gärna!

 


BOKNING: 0304-67 72 22, 031-12 30 10