Home » Våra resor

Våra resor

TV-HUSET & LISEBERG JULMARKNAD

Eftermiddagstur • Avresa 30/11 • Pris 375 kr 

Förgyll höstmörkret med en liten kort och annorlunda resa till Göteborg! Vi börjar med att besöka det vackert belägna TV-huset där vi med en guidad rundvisning får ta del av livet bakom kulisserna och se hur några av

de från TV kända nöjes- och nyhetsstudiorna ser ut i verkligheten. Har vi tur så kanske vi även träffar på en eller annan kändis bland korridorerna. Efter det beger vi oss till Liseberg där vi under några timmar besöker den storslagna julmarknaden med dess vackert pyntade och belysta miljö, försäljningstånd lotterier m.m. – en fin försmak inför den annalkande julen.

I priset ingår
Bussresa, entréer + Guide på TV-huset

Avreseorter
Utgår från Uddevalla via Orust/Tjörn–Stenungsund–Kungälv–Göteborg


Julshoppingkryss till Tyskland

VÅR LYXKRYSS-SUCCÉ – I ÅR TILL SCHWERIN

3 dagar • Avresa 2/12  • Pris 3.575:- 

Vår klassiska och alltid lika populära resa till Tyskland och Danmark i julshoppingtider. Denna resa har blivit tradition för många av våra resenärer och vi försöker därför att år från år variera ramen kring resans grund; Shopping i Tyskland och Danmark och ett besök på en genuin tysk julmarknad. Vi färdas norrut för att med Color Lines lyxfärja Color Fantasy – en av världens största passagerarfärjor med bildäck – på ett bekvämt och lite annorlunda sätt kryssa oss söderut från Oslo till Kiel. Det kanske låter helt galet men faktum är att denna väg via Norge är det bekvämaste sättet att ta sig till kontinenten, med ett fartyg fullt av allehanda tänkbara faciliteter.

När vi ändå är i landets huvudstad hinner vi med en liten bensträckare på Karl Johan med dess mysiga julmarknad – ett annorlunda inslag på en resa med Tyskland som mål. Årets resa tar oss till den gamla slottsstaden Schwerin där vi skall tillbringa en natt i stadens centrum med gångavstånd till julmarknaderna som sträcker sig genom gator och torg, omgivna av historiens vingslag. Shoppar gör vi som vanligt på några av de stora lågprisvaruhusen i Tyskland och Danmark.
VÄLKOMMEN! 

 

Dag 1 • Lördag • Hemorten – Oslo
Avresa på morgonen norrut genom Bohuslän och vidare in i Norge via Svinesundsbron. Innan vi lämnar vårt fosterland tar vi dock en liten fikapaus på den svenska sidan. Vi färdas genom Östfold vidare till Oslo där vi även passar på att ta en liten bensträckare på juldekorerade Karl Johan och dess julmarknad ”Spikersuppa”.

Vid 13-tiden är det dags att stiga ombord på Color Fantasy som tillsammans med tvillingsystern Color Magic är byggda som äkta kryssningsfartyg, men som genom sina utföranden med bildäck gör dem till de största i världen i sin klass med sina imponerande mått: 220 m långa, 15 våningar höga och tar drygt 2.700 gäster. Ombord inkvarterar vi oss i våra 2-bäddshytter som alla har havutsikt, och kl 14.00 kastar vi loss för att segla ut genom den natursköna Oslofjorden. Ett tips är att följa detta skådespel från Panorama Lounge på däck 15. Fartygets hjärta är den 200 m långa arkaden som löper från för till akter och som omges av butiker, barer, restauranger m.m. Ombord finns även en SPA & Fitness-avdelning, Aqualand med pool, Casino, m.m. Sjön suger och kl. 17.00 serveras vi ett dignande norskt julbord med delikatesser av allehanda slag, och efter det föreslås ett besök i fartygets Show Lounge där det erbjuds en 45 min show med glitter och glamour.

Kvällen kan om så önskas avslutas med dans på något av fartygets 3 dansgolv med levande musik, eller en kvällspromenad på däck för att titta på vår svenska kust med ljus från bl.a. Måseskär, Hätteberget och Vinga.

Dag 2 • Söndag • Kiel – Schwerin
Under natten har Color Fantasy fört oss inomskärs genom Stora Bält och efter frukosten ombord har vi tid att följa inseglingen genom Kielbukten innan vi stiger ombord på tysk mark kl. 10.00. Här bussar vi vidare genom de tyska landskapen Schleswig-Holstein och Mecklenburg-Vorpommern till den gamla slottsstaden Schwerin, en vacker stad som genom sin ”konservering” i gamla östsektorn behållit mycket av sin forna miljö och charm.

Här möts vi av en lokalguide som skall ta med oss på en liten stadsrundtur innan vi checkar in på InterCity Hotel, centralt beläget med gångavstånd till stadskärnan med julmarknader på gator och torg. Efter några eftermiddagstimmar på egen hand så avslutar vi dagen på rustiska Restaurant Altstadt Brauhaus.

Dag 3 • Måndag • Schwerin – Hemorten
Frukost på hotellet och därefter kör vi till Rostocks utkant för att lågprisshoppa på Calles största butik i Tyskland. Vi lämnar Rostock med Scandlines färja som avgår kl. 11.00 till Gedser i Danmark och gör sedan ett danskt shoppingbesök på varuhuset Bilka i Hundige, strax söder om Köpenhamn. Vidare över Öresundsbron genom Skåne och Halland till mysiga Kvibille Gästgivaregård för resans sista middag. Här ges även tillfälle att inhandla den goda Kvibilleosten i Ostboden. I kvällningen är vi så åter hemma igen.

I priset ingår
Bussresa i helturistbuss, färjor, inkvartering i utsides dubbelhytt m. dusch/WC kat 3*** dag 1, inkvartering i dubbelrum m. dusch/WC dag 2, halvpension fr.o.m. middag dag 1 t.o.m. middag dag 3, dryck till middagarna (1 läsk alt. 1 öl alt. 1 glas vin samt kaffe dag 1 och 2, alkoholfri dryck dag 3), lokalguide i Schwerin, vägavgifter. 

Enkelhytt/rumstillägg
950:-

Valuta
Euro och Danska kronor alternativt Euro och VISA/Mastercard.  (Även SEK kan användas)
OBS! Norsk valuta behövs ej. I Oslo och på Color Line kan Euro och VISA/Mastercard användas

Pass
Pass eller Nationellt ID-kort skall alltid medföras på resor i Europa. Vanligt körkort gäller ej.

Resan arrangeras av Nordia Buss AB.


OSLO GOSPEL CHOIROslo Konserthus  

1 dag • Avresa söndag 17/12 2017 • Pris 1.150:-

Få saker kan bringa en sådan speciell julstämning ända in i själen som denna julkonsert ”En stjärna skiner i natt” med Oslo Gospel Choir. Denna norska världsturnerade kör vars alla medlemmar är fullfjädrade solister har under snart 30 år framfört sin blandade och stämningsfulla repertoar bestående av allt ifrån norska, skandinaviska och internationella sånger av alla de slag – en av höjdpunkterna på denna turnerande julkonsert är t.ex. framförandet av vår svenska ”O Helga Natt”, bland mycket annat. Vi får höra solister, kören och orkestern framträda under ledning av dess mångårige dirigent och kompositör Tore Aas. Välkommen med på ovanlig och fin upplevelse i det vackert juldekorerade Oslo, där vi även äter en lunch.

I resan ingår: Bussresa, lunch exkl. dryck på Restaurang Kaffistova och konsertbiljett.

Utgår från Göteborg via Kungälv – Stenungsund – Tjörn/Orust – Uddevalla – Bohuslän

Ingår i priset: Lunch, Julkonsert 1,5 tim, platser på bakre balkong, mycket bra sikt

 


FALKENBERGSREVYN  

1 dag • Avresa söndag 4/3 2018 • Pris 925:-

Falkenbergsrevyn har seglat upp på revyhimlen som en av landets mest populära och bästa landsortsrevyer.

I årets upplaga ”Hittepå – en fejkad revy om världens röra” möter vi det gamla kritikerrosade gänget som i över tre decennier roat människor i tusental från när och fjärran. ”Vi kan lova att 2017 blir inget undantag för med Trump vid rodret och både avgående ministrar och partiledare här hemma så finns det redan en hel del ’hittepå’ att ta tag i. Vår vilt partajande före detta finansminister och Kim Jung Uns numera världsberömda  frisyr är också som klippt och skurna för årets revy.” Före föreställningen avnjuter vi en middag på Restaurang Sisi.

Fart, fläkt, sång och musik och massor av skratt det är vad som bjuds på Falkenbergs Stadsteater våren 2018.

Utgår från Tjörn via Stenungsund – Göteborg

 


TYROLEN – Oberammergau

8 dagar • Avresa 2020 • Datum och pris meddelas senare
Anmäl Ert intresse redan nu utan förbindelse, begränsad tillgång på biljetter 

TYROLEN – ett resmål som i långa tider lockat åt sig människor från när och fjärran. Och undra på det; Här finns en gemytlighet och gästvänlighet i de små byarna som ligger vackert i dalgångarna, som gör att man känner sig som hemma. Landskapet är grönt och fjälltopparna vita – ja vyerna är ibland nästan overkligt vack-ra. Här kan man verkligen påstå att uttrycket ”vackert som ett vykort” kommer till sin rätt. På denna resa bor vi 4 nätter på ett modernt typiskt Gasthaus i Zillertal – en av Tyrolens vackraste dalgångar, och härifrån gör vi sedan våra utflykter, bl.a. för de som så önskar till det världsberömda Passionsspelet i OBERAMMERGAU. Detta är ett av Europas största evenemang som bara återkommer vart 10:e år, och nu är det snart dags igen:

Historien om detta spel började på medeltiden då pesten härjade i Europa. På sensommaren 1633 hade den-na även spridit sig till Oberammergau. Över 20% av befolkningen avled, och för att komma ur denna förban-nelse bestämde sig de styrande för att tillkalla de högre makterna. Man lovade Gud att om han skonade byn från vidare lidanden skulle man till hans ära uppföra ett Passionsspel vart 10:e år. Efter den dagen förskona-des Oberammergau från pesten. Spelet är en fascinerande upplevelse där hela befolkningen i denna Bayer-ska träsnidarort på något sätt deltager. Spelet uppförs under eftermiddag och kväll mid 3 tim middagspaus.

 

Anmäl Ert intresse redan nu utan förbindelse, begränsad tillgång på biljetter.
Grupper som önskar en egen resa med annan uppläggning offereras gärna!

 


 

BOKNING: 0304-67 72 22, 031-12 30 10