Home » Våra resor

Våra resor

Norge i miniatyr

Dagstur • Avresa 11/4 • Pris 750 kr

En Norgerunda till trakterna runt och över Oslofjorden i en natur som mest påminner om Vestlandet med fjordar och vackra vyer. Efter kaffepaus i Tanum besöker vi idyllen Dröbak med sitt helårsöppna ”Julehus”, där vi får tillfälle till lite shopping. Därefter runt Hurum-halvön och en liten färjetur till Svelvik innan vi åker hemåt via Color Line Sandefjord-Strömstad med ”Color Viking”, där vi serveras middag i form av ett rikligt smörgåsbord.

Utgår från Göteborg via Stenungsund-Orust/Tjörn-Uddevalla

I priset ingår bussresa, förmiddagsfika, busskaffe, färja och middagsbuffé inkl dryck


TYROLEN – Oberammergau

8 dagar • Avresa 2020 • Datum och pris meddelas senare
Anmäl Ert intresse redan nu utan förbindelse, begränsad tillgång på biljetter 

TYROLEN – ett resmål som i långa tider lockat åt sig människor från när och fjärran. Och undra på det; Här finns en gemytlighet och gästvänlighet i de små byarna som ligger vackert i dalgångarna, som gör att man känner sig som hemma. Landskapet är grönt och fjälltopparna vita – ja vyerna är ibland nästan overkligt vack-ra. Här kan man verkligen påstå att uttrycket ”vackert som ett vykort” kommer till sin rätt. På denna resa bor vi 4 nätter på ett modernt typiskt Gasthaus i Zillertal – en av Tyrolens vackraste dalgångar, och härifrån gör vi sedan våra utflykter, bl.a. för de som så önskar till det världsberömda Passionsspelet i OBERAMMERGAU. Detta är ett av Europas största evenemang som bara återkommer vart 10:e år, och nu är det snart dags igen:

Historien om detta spel började på medeltiden då pesten härjade i Europa. På sensommaren 1633 hade den-na även spridit sig till Oberammergau. Över 20% av befolkningen avled, och för att komma ur denna förban-nelse bestämde sig de styrande för att tillkalla de högre makterna. Man lovade Gud att om han skonade byn från vidare lidanden skulle man till hans ära uppföra ett Passionsspel vart 10:e år. Efter den dagen förskona-des Oberammergau från pesten. Spelet är en fascinerande upplevelse där hela befolkningen i denna Bayer-ska träsnidarort på något sätt deltager. Spelet uppförs under eftermiddag och kväll mid 3 tim middagspaus.

 

Anmäl Ert intresse redan nu utan förbindelse, begränsad tillgång på biljetter.
Grupper som önskar en egen resa med annan uppläggning offereras gärna!

 


 

BOKNING: 0304-67 72 22, 031-12 30 10