Home » Våra resor

Våra resor

Den 9 april “firade” Nordia Buss AB 30-årsjubileum. Tillsammans med våra kunder och resten av världen får vi i dessa tider vänta med att fira tills allt har lugnat ner sig och vi kan återgå till en mer normal vardag. Vi startar nu upp med våra resor, till att börja med i en kortare form och med ett begränsat antal resenärer. Vi följer utvecklingen och anpassar vår reseproduktion efter detta.

Vi hoppas att vi snart ses i våra bussar igen och att ni gynnar er lokala researrangör!


TYSKLAND – Shoppingresa Burg

Dagsresa • Avresa kvällen 25/9 2020 samt kvällen 27/11 2020 • Pris 850 kr

Tysk lågprisshopping är både prisvärd och trevlig! Vårt mål för denna resa är staden Burg, som på senare år blivit ett ”mekka” för oss skandinaver. Här skall vi lågprisshoppa i den stora butiken Fleggaard. Vi avreser på kvällen och kör på bekväma motorvägar samt via Öresundsbron och Scandlines färja Rødby-Puttgarden (45 min) till Tyskland. Redan vid 03.00-tiden är vi framme i Burg, vilket är en lagom tid för att slippa köer och att i lugn och ro göra våra inköp. Efter några timmar här vänder vi åter hemåt och kör samma färdväg som på nedresan, och är åter hemma på eftermiddagen.

Max bagagevikt är 150 kg per person.


MAMMA MIA! THE PARTY

Dagsresa • Avresa 19/12 2020 samt 13/2 2021 • Pris 1.650 kr

Välkommen till Medelhavet och en helkväll på Nikos Taverna! Efter succémusikalen kom den kritikerrosade filmen – och nu kommer hela den grekiska tavernan inflyttande till Rondo där vi får vara med om en annorlunda helhetsupplevelse till ABBA:s odödliga musik. Efter att konceptet spelats för fulla hus under våren på Tyrol i Stockholm flyttar hela kalaset med sin taverna till Göteborg och där vi som gäster inte bara bjuds på en musikalisk upplevelse utan även en kulinarisk medelhavsmeny som tar sin början med en välkomstdrink. Passa på att boka biljetter i god tid – platserna är begränsade och föreställningsperioden är inte så lång.

I priset ingår bussresa, show och trerätters meny


BERLIN I JULETID

JULSHOPPING OCH JULMARKNAD I TYSKLANDS VÄRLDSMETROPOL

3 dagar • Avresa 11/12 2020 • Pris 3.795 kr

I över tre decennier har vi i juletider haft nöjet att erbjuda våra kunder en resa till ett intressant resmål inne-hållande såväl julshopping och julmarknad i lagom tid före den annalkande julen. Denna resa har blivit en tradition för många av våra resenärer och vi har därför under alla år varierat resmål, innehåll och koncept. Årets upplaga för oss söderut till den internationellt pulserande storstaden Berlin där dess minst sagt brokiga historia bjuder oss på upplevelser av många olika slag: En stad som från att bestått av två halvor från mer eller mindre olika århundraden över natten svetsats samman till en av Europas mäktigaste städer. Här möts människor, kulturer, byggnader, minnesmärken och handel i en enda stor härlig röra – eller om man vill kalla det genuin storstadspuls. Vi tar dig med på en som uttrycket säger ”kort men intensiv” resa, men med ett innehåll och centralt boende som gör att vi ändå hinner ta del av vad staden har att erbjuda. Berlin tillhör kategorin resmål som man en gång i livet bör besöka – och vad passar bättre än när den är vackert juldekorerad?

Dag 1   Fredag     Hemorten – Berlin

Avresa på morgonen söderut genom Halland till Kvibille där ett välsmakande förmiddagskaffe och smörgås väntar oss på den anrika Gästgivaregården med tillhörande ostbod. Vi lämnar Sverige via Skåne och tar oss lätt över Öresund med hjälp av den pampiga Öresundsbron och styr kosan vidare mot syd över Danmarks ö-värld till Scandlines färja i Gedser som skall ta oss vidare till Rostock i Tyskland, avgång kl. 15.00 och överfartstid 1 tim 45 minuter. Ombord blir det gott om tid att såväl sträcka på våra ben som att få någonting lämpligt i magen. En etapp på knappt 3 timmar återstår innan vi parkerar utanför högklassiga  Maritim proArte Hotel Berlin**** i Berlins centrum. Här väntar oss en något sen middag som belöning efter dagens långa färd.

 Dag 2   Lördag     I Berlin

Frukost på hotellet och en heldag väntar oss i Berlin. Stadens centrum sträcker sig över en stor yta men vårt hotell som är beläget i omedelbar närhet av den stora paradgatan Unter den Linden med dess mäktiga stadsport Brandenburger Tor är en utmärkt utgångspunkt för att ta sig till shopping, sevärdheter och julmarknader m.m. En av Berlins populäraste julmarknader – historiska Gendarmenmakt som är omgiven en fin gammaldags byggnation – finner man t.ex. på 10 minuters promenadavstånd från hotellet, och vill man ta sig runt själv så finns det goda kommunikationer. För de som önskar att bekanta sig mer med staden så kör vi en 3-timmars stadsrundtur med svensktalande lokalguide under förmiddagen. Middag serveras på hotellet.

Dag 3   Söndag     Berlin – Hemorten

Efter frukosten på hotellet vänder vi norrut och ser nu Mecklenburg-Vorpommerns landskap i dagsljus för att stanna till och lågprisshoppa i Rostocks utkant. Vi lämnar Tyskland med Scandlines färja som avgår kl. 13.00 till Gedser i Danmark (1 tim 45 min) och här serveras vi en gemensam lunchbuffé. Vi far vidare över Sjælland och Öresundsbron åter till Sverige och efter en paus i Halland är vi så åter hemma igen under kvällen.

I priset ingår

Bussresa i helturistbuss, färjor, inkvartering i dubbelrum med dusch/WC dag 2, halvpension fr.o.m. middag dag 1 t.o.m. lunch dag 3, dryck till middagarna (1 läsk alt. 1 öl alt. 1 glas vin samt kaffe dag 1 och 2, valfri mängd till lunch dag 3), rundtur med lokalguide i Berlin, vägavgifter.

 Enkelrumstillägg

900:-


RØROSMARTNAN

3 dagar • Avresa 15/2 2021 • Pris 2.650 kr

En kunglig resolution från 1853 löd följande: ”Från 1854 skall det i Røros hållas en marknad som startar näst sista tisdagen i februari månad”. Så blev det – och så håller det på än idag. Staden fick sina stadsprivilegier redan år 1646 då verksamheten med gruvdrift och smältverken med kopparmalm hade startats upp och som pågick i 333 år ända fram till år 1977. De centrala delarna har bevarats i originalform och Røros är därför upptagen på Unescos världsarvslista för sin unika gamla Bergstadsbebyggelse. I detta väglösa landskap var man beroende av att kunna få fram förnödenheter till både människor, djur och bergverksamheten och lättast att ta sig fram var då på vintertid med hjälp av häst och släde. Handelsmännen strömmade till och det handlades med allehanda varor på ett för myndigheterna närmast okontrollerbart sätt. Ur detta växte då Martnaresolutionen fram och också dess kulturarv som vi på denna resa får ta del av. Vi får vara med på marknadens första dag och se dess ståtliga öppningsceremoni där ett 80-90 tal ”Forbönder” ekipage kommer glidande med häst och vagn från olika delar av Norge och Sverige. En del av dem har då varit på väg i flera dagar. Här kombineras folkliv, handel, kultur och traditioner på ett sätt som saknar motsvarighet, och de hundratals stånden kombineras med mat, musik, dans och aktiviteter på gator, torg, bakgårdar och inomhus. 

Dag 1  Måndag     Hemorten–Tynset

Avresa på morgonen genom Bohuslän och över Svinesundsbron in i Norge. Vi kör genom Östfold och Oslo vidare norrut på nybyggda motorvägar till Elverum där vi svänger in i Österdalen. Runt oss börjar fjällvärlden att forma sig mer och mer och vi följer älven Glomma genom det typiska norska landskapet till vårt hem för två nätter, Tynset Hotel som är beläget i centralorten Tynset i dalens norra del. På hotellet serveras middag.

Dag 2  Tisdag     Utflykt till Røros                                 

Vi befinner oss bara en knapp timmes resa från Røros och kan därför ta det lugnt med vår frukost innan vi beger vidare med vår buss mot Røros. Vi är på plats lagom till invigningsceremonin på Malmplassen kl. 12.00 och har därefter hela eftermiddagen på oss att i lugn och ro ta del av marknaden. Det rekommenderas även ett besök i Røros storslagna långsmala och åttakantiga kyrka, detta är landets 5:e största kyrkobyggnad. Vid 17-tiden återvänder vi den korta biten till vårt hotell i Tynset och den väntande middagen.

Dag 3  Onsdag     Tynset-Hemorten

Efter frukosten på hotellet är det dags att vända söderut igen utmed samma färdväg som på uppresan. Även idag skall vi passera Oslo och köra över gränsen vid Svinesund, och lagom i kvällningen är vi så hemma igen.

I priset ingår

Bussresa i helturistbuss, inkvartering i dubbelrum med dusch/WC, halvpension fr.o.m. middag dag 1 t.o.m. frukost dag 3, måltidsdryck (1 läsk alt vtn alt. öl el glas vin samt kaffe) till middagar

Enkelrumstillägg

650:-


TYROLEN – Oberammergau

8 dagar • Avresa 2022 • Datum och pris meddelas senare
Anmäl Ert intresse redan nu utan förbindelse, begränsad tillgång på biljetter 

TYROLEN – ett resmål som i långa tider lockat åt sig människor från när och fjärran. Och undra på det; Här finns en gemytlighet och gästvänlighet i de små byarna som ligger vackert i dalgångarna, som gör att man känner sig som hemma. Landskapet är grönt och fjälltopparna vita – ja vyerna är ibland nästan overkligt vackra. Här kan man verkligen påstå att uttrycket ”vackert som ett vykort” kommer till sin rätt. På denna resa bor vi 4 nätter på ett modernt typiskt Gasthaus i Zillertal – en av Tyrolens vackraste dalgångar, och härifrån gör vi sedan våra utflykter, bl.a. för de som så önskar till det världsberömda Passionsspelet i OBERAMMERGAU. Detta är ett av Europas största evenemang som bara återkommer vart 10:e år, och nu är det snart dags igen:

Historien om detta spel började på medeltiden då pesten härjade i Europa. På sensommaren 1633 hade denna även spridit sig till Oberammergau. Över 20% av befolkningen avled, och för att komma ur denna förbannelse bestämde sig de styrande för att tillkalla de högre makterna. Man lovade Gud att om han skonade byn från vidare lidanden skulle man till hans ära uppföra ett Passionsspel vart 10:e år. Efter den dagen förskonades Oberammergau från pesten. Spelet är en fascinerande upplevelse där hela befolkningen i denna Bayerska träsnidarort på något sätt deltager. Spelet uppförs under eftermiddag och kväll, tid 3 tim inkl middagspaus.

Anmäl Ert intresse redan nu utan förbindelse, begränsad tillgång på biljetter.
Grupper som önskar en egen resa med annan uppläggning offereras gärna!


BOKNING: 0304-67 72 22, 031-12 30 10