Home » Våra resor

Våra resor

Den 9 april 2020 ”firade” Nordia Buss AB 30-årsjubileum. Tillsammans med våra kunder och resten av världen får vi i dessa tider vänta med att fira tills allt har lugnat ner sig och vi kan återgå till en mer normal vardag. Vi startar nu upp med våra resor, till att börja med i en kortare form och med ett begränsat antal resenärer. Vi följer utvecklingen och anpassar vår reseproduktion efter detta.

Vi hoppas att vi snart ses i våra bussar igen och att ni gynnar er lokala researrangör!

LOFOTEN

5 dagar • Avresa 28/5 2022 • Pris 10.495 kr

Få namn har sådan tyngd och klang som just ögruppen Lofoten. Hit upp till våra nordligaste breddgrader når många av våra tankar och reseönskningar, och hit vallfärdar också många av de turister som besöker vårt västra grannland. Och Lofoten är verkligen äkta: Här möts man i verkligheten av de vyer och naturupplevelser som många av oss sett på bild och i dröm. Denna unika och enastående natur med majestätiska fjälltoppar som tycks resa sig ur den blå och klara Atlanten, dessa idylliska fiskelägen och en natur som växlar mellan lummighet och dramatisk karghet. Och allting äkta – I Lofoten har turismen satt väldigt få spår och det är mycket av det som gör en resa hit till en stor och speciellt minnesvärd upplevelse för besökaren – dessutom genom sitt läge vid golfströmmen råder här ett behagligt klimat. Vi på Nordia Resor har producerat resor till Norge i snart 4 decennier, och erbjuder på denna resa en färd norrut genom Norge där man på relativt kort tid får uppleva mycket; Trondheim, Polcirkeln, Saltfjellet, Vesterålen, båtresa med Hurtigruten genom Raftsundet och Trollfjordens världsberömda vyer, Svolvær, Å, Henningsvær m.m. Detta genom en kombination med bussresa norrut och flygresa söderut i en tid när Norge är som allra vackrast med en praktfull symfoni av naturens färger med nyutsprungen grönska, snöklädda fjälltoppar, behagligt klimat – och midnattssol.

Dag 1   Lördag     Hemorten – Trondheim

Avresa på morgonen genom Bohuslän och över Svinesundsbron in i Norge. Vi kör genom Östfolds bördiga landskap till Oslo och vidare norrut på nybyggda motorvägar. Vid Elverum svänger vi så in i den långsträckta Österdalen som vi de närmaste timmarna skall följa norrut samtidigt som vi ser fjällvärlden resa sig alltmer runt oss. I dess norra del stannar vi så till i Tynset för att äta dagens middag på Tynset Hotell innan vi kör över fjällövergången Kvikne och i kvällningen når dagens slutmål Trondheim som är Norges tredje största stad, beläget längst in i Trondheimsfjorden. Grundad av Olav Tryggvasson redan 997 och landets huvudstad fram till 1217, idag en modern stor- och studentstad med historiska anor. Här väntar oss en lokalguide som under en timma tar oss med på en tur i sin fina stad till t.ex. Nidarosdomen och utsiktspunkten Byåsen innan vi checkar in på Scandic Hotel Lerkendal, här får vi även en kvällsmacka.

Dag 2   Söndag     Trondheim – Fauske

Efter en stärkande frukost på hotellet ”bussar” vi vidare på vår upptäcktsfärd mot norr, säkerligen för flera av oss mot nya okända mål. Vi kör på fina vägar genom Tröndelags vackert böljande skiftande bygder och passerar Steinkjer och Grong innan vi gör ett kombinerat foto- och fikastopp vid Nordlandsporten. Vi befinner oss nu i Nord-Norge och vid den imponerande och mäktiga Laxforsen stannar vi för lunch innan vi via Mosjöen och Mo i Rana följer den svenska Lapplandsgränsen upp på Saltfjellet. Här är det dags att göra vår verkliga entré till nord genom att vi passerar Polcirkeln där vi även gör dagens sista bensträckarpaus. En kort bit återstår av dagens etapp till Fauske, där vi skall bo på Fauske Hotel som är beläget vid Saltdalsfjorden. Middag på hotellet och här den ljusa natten som möter oss här gör att vi på allvar börjar märka av att vi befinner oss i de norra delarna av vår kontinent – en lite annorlunda upplevelse och känsla.

Dag 3  Måndag     Fauske – Vesterålen/Hurtigruten – Svolvær

Frukost på hotellet och vidare färd mot norr. Idag växer fjällen upp ur havet alltmer omkring oss och när vi passerat Hamaröy kommer vi att få den första praktfulla utsikten ut över Vestfjorden och vårt mål – Lofoten. Från fastlandet skall vi nu ta färjan över från Bognes till Lødingen (1 tim) och vi befinner oss nu i Ofoten och Vesterålens stora övärld, där vi via Sortland följer kusten ut till Stokmarknes. Här hinner vi med ett kort besök på det nya Hurtigrutemuséet innan skall vi stiga ombord på Hurtigrutens M/S Polarlys som för oss genom det smala Raftsundet och den trånga och världsberömda Trollfjorden sista biten till Lofotens centralort Svolvær. Här finns redan bussen på plats med vårt bagage, och vi stiger iland från båten rakt in i vårt hem för två nätter framåt, Thon Hotel Lofoten. Hotellet är av hög klass och ligger på kajen mitt i centrum. Middag på hotellet.

Dag 4   Tisdag     Utflykt på Lofoten till Å

Efter frukosten på hotellet möter oss vår lokalguide som skall följa med oss på en heldagstur ända ut till Lofotens spets vid ”fiskevaeret” Å. Dagen bjuder på magnifika vyer av skiftande slag, och vi får ta del av denna så speciella ögrupps natur, kultur och vardagsliv, samt lite av vikingatidens spår på Borg Vikinga-museum. Idag ingår en lunch som vi äter på Restaurang Havet i Sørvågen. Om tiden tillåter gör vi även en avstickare ner till Nusfjord – ett av de äldsta och mest genuina fiskelägena på Lofoten. Åter till Svolvær i lagom tid för lite vila och middag på hotellet.

Dag 5   Onsdag     Svolvær – Hemorten

Frukost på hotellet och utflykt till ett av Lofotens mest avbildade och fotograferade ”fiskevær” Henningsvær där vi skall besöka Galleri Lofoten som ger oss en lite annorlunda vinkling av ögruppen genom konst, bild och film – och även verk av vår svenske Lars Lerin. Det är så dags att lämna Lofoten för denna gång, och vi kör österut över Raftsunds-bron och Ofoten mot Harstad och flygplatsen på Evenes. Här stiger vi ombord på Norwegians flight som avgår kl 15.40 till Oslo, flygtid 1 tim 45 min. Vid klart väder bjuder denna flygtur på en fantastisk synupplevelse över den norska fjällvärlden. På Oslo-Gardermoen väntar vår buss och efter en kvällssmörgås på Rasta Tanum är vi så hemma igen med oförglömliga vyer i bagaget som vi införskaffat oss i vårt vackra grannland på bara några få dagars bortovaro.

I priset ingår Bussresa i helturistbuss, färjor, flyg, båtresa med Hurtigruten, lokalguider, entré till Nidarosdomen, Hurtigrutemuseet, Borg Vikingamuseum, inkvartering i dubbelrum m. dusch/WC, halvpension fr.o.m. middag dag 1 t.o.m. frukost dag 5, kvällsmacka dag 1 och 5, lunch dag 2 och 4, måltidsdryck (alkoholfri dryck till luncherna, 1 läsk alt vtn alt. 1 öl el 1 glas vin samt kaffe) till middagar, 2 x busskaffe med tilltugg

Enkelrumstillägg 1.650:-

Avreseorter Resan utgår från Göteborg via Kungälv – Stenungsund – Tjörn/Orust – Uddevalla – Bohuslän

Pass och ID-handling Vid alla resor utanför Sverige är det krav på att kunna legitimera sig med foto. Bäst är att medföra pass eller nationellt ID-kort. Dock räcker det vid resa inom Norden med körkort eller annan id-handling med foto.


ÅSA-NISSE – Vallarnas Friluftsteater

Dagsresa • Avresa 23/7 2022 • Pris 975 kr

Falkenberg är orten som markerat sin plats på revykartan både vinter och sommar. Inget är väl nästan mer svenskt än en sommarfars på Vallarnas Friluftsteater, vackert beläget precis vid Ätran och som har bjudit sina besökare på mängder av skrattfester genom åren. I årets upplaga ”Alla tiders Åsa-Nisse” får vi möta den finurlige och uppfinningsrike Åsa-Nisse (Mikael Riesebeck) och hans vän Klabbarparn (Kent Vickell), hans fru Eulalia (Annika Andersson), den klantige brevbäraren Dag-Otto (Jojje Jönsson), handlaren Sjökvist (Stefan Gerhardsson) och den alltid älskade Siw Carlsson med flera, som bjuder på en härlig krock mellan dåtid och nutid. Före föreställningen avnjuter vi en lunch på Restaurang Sisi som ligger alldeles i närheten.


TYROLEN – Oberammergau

8 dagar • Avresa 2022 • Datum och pris meddelas senare
Anmäl Ert intresse redan nu utan förbindelse, begränsad tillgång på biljetter 

TYROLEN – ett resmål som i långa tider lockat åt sig människor från när och fjärran. Och undra på det; Här finns en gemytlighet och gästvänlighet i de små byarna som ligger vackert i dalgångarna, som gör att man känner sig som hemma. Landskapet är grönt och fjälltopparna vita – ja vyerna är ibland nästan overkligt vackra. Här kan man verkligen påstå att uttrycket ”vackert som ett vykort” kommer till sin rätt. På denna resa bor vi 4 nätter på ett modernt typiskt Gasthaus i Zillertal – en av Tyrolens vackraste dalgångar, och härifrån gör vi sedan våra utflykter, bl.a. för de som så önskar till det världsberömda Passionsspelet i OBERAMMERGAU. Detta är ett av Europas största evenemang som bara återkommer vart 10:e år, och nu är det snart dags igen:

Historien om detta spel började på medeltiden då pesten härjade i Europa. På sensommaren 1633 hade denna även spridit sig till Oberammergau. Över 20% av befolkningen avled, och för att komma ur denna förbannelse bestämde sig de styrande för att tillkalla de högre makterna. Man lovade Gud att om han skonade byn från vidare lidanden skulle man till hans ära uppföra ett Passionsspel vart 10:e år. Efter den dagen förskonades Oberammergau från pesten. Spelet är en fascinerande upplevelse där hela befolkningen i denna Bayerska träsnidarort på något sätt deltager. Spelet uppförs under eftermiddag och kväll, tid 3 tim inkl middagspaus.

Anmäl Ert intresse redan nu utan förbindelse, begränsad tillgång på biljetter.
Grupper som önskar en egen resa med annan uppläggning offereras gärna!


BOKNING: 0304-67 72 22, 031-12 30 10